جمعه 10 فروردين 1403

 
 
     
 
     
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
آگهي درهموطن 
اخبار در موبايل 
آرشيو روزنامه 
تماس با ما 
توصيه روز
:: بازار کامپيوتر ::
معرفی تبلت چهار هسته‌يی شرکت ASUS‎
:: نکته آموزشی ::
چگونه گوشی اورجینال را از تقلبی تشخیص دهیم؟

اخبار داخلی دانش و فناوری تاریخ پرتاب تلسکوپ فضایی "جیمز وب" اعلام شد

 
 

پنجشنبه 18 شهريور 1400

تاریخ پرتاب تلسکوپ فضایی "جیمز وب" اعلام شد

 
 

تلسکوپ فضایی "جیمز وب" ناسا که پرتاب آن بارها به تاخیر افتاده بود یک قدم به سرویس‌دهی نزدیک‌تر شده است و به زودی در مدار قرار می‌گیرد.

آژانس فضایی ناسا قصد دارد این تلسکوپ را که تنها چند ماه از انجام آخرین آزمایش‌هایش در اواخر ماه اوت گذشته است در روز ۱۸ دسامبر سال ۲۰۲۱ (۲۷ آذر) به فضا بفرستد.
این تلسکوپ سوار بر موشک "آریان V" آژانس فضایی اروپا از پایگاه فضایی گویان فرانسه به مدار خواهد رفت. ناسا هنوز "جیمز وب" را به سکوی پرتاب منتقل نکرده است این درحالی است که موشک حمل کننده آن به سکو رسیده است.
انتظار می‌رفت تلسکوپ "جیمزوب" که در سال ۲۰۱۶ کامل به نظر می‌رسید در سال ۲۰۱۸ به فضا پرتاب شود اما این تلسکوپ با تاخیرهایی مواجه شد و همه‌گیری کووید-۱۹ نیز راه‌اندازی و ارسال آن به فضا را بیشتر به تاخیر انداخت. توسعه این تلسکوپ در سال ۱۹۹۶ آغاز شده بود و انتظار می‌رفت در سال ۲۰۰۷ مورد استفاده قرار بگیرد اما محققان برای مدتی ساخت آن را رها کردند و در سال ۲۰۰۵ طراحی تجهیزات آن را از سرگرفتند.
"جیمز وب" قرار است جایگزینی برای تلسکوپ فضایی هابل باشد. این تلسکوپ دارای آینه‌های بسیار بزرگ‌تر بوده که می‌تواند به کمک آن‌ها به کشف اولین کهکشان‌هایی که هابل حتی قادر به یافتن آن‌ها نبوده است بپردازد. تجهیزات "جیمز وب" باید در دمای به شدت پایین باقی بمانند تا در اندازه‌گیری‌های مادون قرمز آن تداخلی ایجاد نشود به همین دلیل این تلسکوپ مجهز به یک سپر خورشیدی بزرگ است.
ماموریت "جیمز وب" به نسبت کوتاه خواهد بود زیرا این تلسکوپ برای باقی ‌ماندن در مدار به سوخت احتیاج دارد و نمی‌تواند برای همیشه در مدار باقی بماند. ناسا مدت زمان ماموریت آن را پنج سال اعلام کرده اما امیدوار است این تلسکوپ بتواند تا ۱۰ سال در مدار باقی بماند.
"جیمزوب" به ستاره‌شناسان و اخترفیزیک‌دانان در مطالعه آن‌چه که هابل قادر به رصد آن نبوده است کمک می‌کند. امواج مادون قرمز می‌توانند از میان غبار کیهانی عبور کنند تا این تلسکوپ به تابش اصلی اجرام سردتر مثل کوتوله‌های قهوه‌ای و سیارات دست یابد. به احتمال بسیار زیاد "جیمز وب" در طول عمر خود به حل رشته‌ای از اسرار کیهانی کمک خواهد کرد.

 
 
   
 
تحليل
:: اقتصادی ::
شارژ اضافی ۱۲۰هزار تومانی «یارانه‌ها» ذخیره نمی‌شود/ نحوه بهره‌مندی از این شارژ
:: فناوری اطلاعات ::
آغاز دور جدید حراج شماره‌های رند همراه اول
:: روی خط جوانی ::
چه زمانی برای اولین بار بگوییم "دوستت دارم"
:: ورزش ::
همه چیز درباره خویچا کواراتسخلیا، مارادونای گرجستانی
:: فرهنگ و هنر ::
قلم مقدس به‌دنبال معرفی اسوه برای نسل خبرنگاران است
:: حوادث ::
چهار مظنون در رابطه با پرونده مرحوم مهرجویی بازداشت شده‌اند

 
     
   
     
     
    ::  تماس با ما  ::  درباره ما  ::  sitemap  ::  آگهي درهموطن  ::
کليهء حقوق متعلق است به روزنامهء هموطن سلام. ۱۳۹۳ - ۱۳۸۳
طراحی و اجرای سايت : شرکت به نگار