جمعه 7 ارديبهشت 1403

 
 
     
 
     
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
آگهي درهموطن 
اخبار در موبايل 
آرشيو روزنامه 
تماس با ما 
توصيه روز
:: بازار کامپيوتر ::
معرفی تبلت چهار هسته‌يی شرکت ASUS‎
:: نکته آموزشی ::
چگونه گوشی اورجینال را از تقلبی تشخیص دهیم؟

اخبار داخلی دانش و فناوری تولید بتن از غبار کیهانی و خون فضانوردان!

 
 

سه شنبه 23 شهريور 1400

تولید بتن از غبار کیهانی و خون فضانوردان!

 
 

انتقال تنها یک آجر به مریخ می‌تواند بیش از یک میلیون پوند هزینه داشته باشد. این موضوع باعث هزینه‌بر شدن ساخت‌وساز در مریخ در آینده خواهد شد. اما اکنون محققان دانشگاه منچستر روشی جدید برای حل بالقوه این مشکل یافته‌اند و آن ساخت مواد مشابه بتن با استفاده از غبار مریخ و خون، عرق و اشک فضانوردان است.

در این مطالعه که به تازگی در مجله‌ی "Materials Today Bio" منتشر شده است، با ترکیب پروتئینی از خون انسان با ترکیبات ادرار، عرق یا اشک می‌توان چسبی ایجاد کرد که به وسیله آن می‌توان ماده‌ای مشابه بتن از شبیه‌ساز خاک ماه یا مریخ ساخت. این ماده از بتن معمولی مستحکم‌تر است و می‌توان از آن در ساخت‌وساز در سایر سیارات استفاده کرد.
هزینه ارسال تنها یک آجر به مریخ دو میلیون دلار آمریکا برآورد شده است و این بدان معناست که نمی‌توان در آینده مصالح مورد نیاز را با خود به مریخ برد و باید از منابع موجود در محیط برای ساخت و ساز استفاده کرد.
در این روش که استفاده از منابع "درمکان" نامیده می‌شود از سنگ‌های سست، خاک مریخ و ذخایر آب برای ساخت مصالح مورد نیاز استفاده خواهد شد. با این حال یک منبع دیگر نیز وجود دارد که در همه‌ی ماموریت‌ها به سیاره سرخ در دسترس خواهد بود و آن خود خدمه هستند.
در این مقاله، دانشمندان توضیح دادند که یک پروتئین معمولی در پلاسمای خون می‌تواند به عنوان چسب در تولید ماده‌ای مشابه بتن از خاک مریخ و ماه عمل کند. مقاومت فشاری این ماده‌ی جدید که "استروکریت" (AstroCrete) نامیده‌ می‌شود تا ۲۵ مگاپاسکال است. این میزان در بتن معمولی ۲۰ تا ۳۲ مگاپاسکال است.
با این حال دانشمندان دریافتند که افزودن اوره که ماده‌ای است که بدن از طریق ادرار، اشک و عرق دفع می‌کند، می‌تواند مقاومت این نوع بتن را بیش از ۳۰۰ درصد افزایش دهد و در بهترین حالت مقاومت فشاری این بتن به ۴۰ مگاپاسکال می‌رسد که بیشتر از مقاومت بتن‌های معمولی است.
دکتر "آلد رابرتز" (Aled Roberts) از دانشگاه منچستر که بر روی این پروژه کار کرده است می‌گوید که این روش جدید مزایای قابل توجه بیشتری نسبت به سایر روش‌های پیشنهادی ساخت و ساز در مریخ و ماه دارد.
دانشمندان محاسبه کرده‌اند که بیش از ۵۰۰ کیلوگرم از این "استروکریت" را می‌توان طی یک ماموریت دو ساله در سطح مریخ توسط شش خدمه تولید کرد. با استفاده از ملات هر خدمه می‌تواند میزان کافی از این نوع بتن برای ساخت سکونتگاه برای یک خدمه دیگر تولید کند بنابراین طی هر ماموریت محل سکونت خدمه دوبرابر خواهد شد.
پیش از این نیز در طول تاریخ از خون حیوانات به عنوان چسب برای ساخت مصالح استفاده شده است.

 
 
   
 
تحليل
:: اقتصادی ::
شارژ اضافی ۱۲۰هزار تومانی «یارانه‌ها» ذخیره نمی‌شود/ نحوه بهره‌مندی از این شارژ
:: فناوری اطلاعات ::
آغاز دور جدید حراج شماره‌های رند همراه اول
:: روی خط جوانی ::
چه زمانی برای اولین بار بگوییم "دوستت دارم"
:: ورزش ::
همه چیز درباره خویچا کواراتسخلیا، مارادونای گرجستانی
:: فرهنگ و هنر ::
قلم مقدس به‌دنبال معرفی اسوه برای نسل خبرنگاران است
:: حوادث ::
مرد تهرانی زن سابق خیانتکارش را کشت و خودکشی کرد

 
     
   
     
     
    ::  تماس با ما  ::  درباره ما  ::  sitemap  ::  آگهي درهموطن  ::
کليهء حقوق متعلق است به روزنامهء هموطن سلام. ۱۳۹۳ - ۱۳۸۳
طراحی و اجرای سايت : شرکت به نگار